Bildergalerie der 1. Jäger-Ski-WM 2011

<< zurück

 

Eröffnung Montafonerhof
Eröffnung Montafonerhof

Gasthof Löwen
Donnerstag Löwen
Schüsseltrieb 

Freitag Jagdschiessen Bürserschlucht
Freitag Jagdschiessen
Bürserschlucht

     

Samstag Rennen Golm
Samstag Rennen Golm

Samstag Preisverteilung Montafonerhof
Samstag Preisverteilung
Montafonerhof

Presseinformationen
Presseinformationen

 

“Jacht voorbij”- de eerste jager-skiwereldkampioen zijn gehuldigd

Droomweer en een afloop zonder ongelukken deelnemers en het organisatieteam zijn enthousiast

Schruns-Tschagguns/Montafon

122 jagers uit 5 landen kwamen aan de start van het eerste wereld ski kampioenschap in de Montafon. Bij fantastisch weer en bijna zomerse temperaturen maakten de jagers zich op de wereldcuppiste “Anita Wachter” hun krachten bij het skiën en bij de jacht behorend schieten. Met wereldkampioene Tanja Mäser uit Schruns en wereldkampioen Heinz Hagen uit Lustenau gingen beide titels naar het Vorarlberg (A).

“Het idee werd goed een jaar geleden door een jagend en sportief geambieerd team geboren, om onze WAID kameraden de Montafon en haar schoonheid wat dichterbij te brengen. vertelt Gertrud Tschohl de voorgeschiedenis. Na goed een jaar van voorbereiding viel het startschot van het eerste Jacht-ski-wereldkampioenschap op donderdag bij de officiële begroeting door het bureau voor toerisme van Schruns-Tschagguns en het organisatieteam evenals de staatsjagermeester Dr. Ernst Albrich in het hotel Montafonerhof in Tschagguns. Het schieten volgens de traditie van de jacht in de zeer romantische Bürser kloof was naast een “damesprogramma” het hoogtepunt van de vrijdag. De viervoudige en in dienst zijnde landskampioene bij het jachtschieten, Kornelia Scheffknecht uit Krumbach, overwon bij de dames. Heinz Hagen, eveneens landskampioen, liet de concurrentie bij de heren achter zich. De beste schutters mochten zich op de erelijst, gesponsord door Toyota Ellensohn, vereeuwigen. Heinz Grass (CH) won het begeerde stuk.

Gezellig programma

Dat jagers gezellig zijn en graag feesten, werd bij het gemoedelijke avondprogramma duidelijk. Bij de wedstrijddag op zaterdag werden de jagers, jageressen en drijvers door hostesses stijlvol tot in het kleine door het skigebied geleid, reeds in de gondel was er een kleine hartversterking en een korte bespreking over het verloop. Gedurende de wedstrijd moest iedere deelnemer twee doorgangen nemen, elk met een tussenstop, waar twee schoten op een ringschijf moesten worden afgegeven. Niet de qua tijd snelste jachtrenner won, maar diegene , die het minste tijdverschil in zijn eigen lopen wist te realiseren en bij de schietplaats de meeste ringen haalde. De gecompliceerde manier van berekenen maakte de zaak spannend tot aan het einde. De titel bij de jachtvrouwen ging naar Tanja Mäser (A), bij de jagers overwon Heinz Hagen (A). De klasse voor de drijvers ging naar head-Rennsportchef Rainer Salzgeber en bij de groepsbepaling was het team “Berghöfler” (Dominik Dungler, Salzgeber Mario,Jürgen Raich, Tagwercher Roman) succesvol.

Sensationele winprijzen

Als hoofdprijs behorende bij de begeerde titels was er voor ieder een splinternieuw Blaser R 8 jachtwapen, evenals talrijke stukken afgeschoten wild, zakelijke en handelsprijzen. De groepswinnaars kunnen tevreden zijn over de zelfgemaakte head-Ski. Wereldkampioene Tanja Mäser, zelf in het OKteam, stelde haar hoofdprijs ter beschikking, die onder alle deelnemers werd verloot: Edi Wiesflecker (A) is nu de trotse bezitter van het nieuwe Blaser wapen. “Wij hadden geen betere eerste editie van het jacht-ski-wereldkampioenschap kunnen wensen, het was sensationeel” bedankten Tanja Mäser en Gertrud Tschohl alle deelnemers en vrijwillige helpers heel nadrukkelijk.

Alle resultaten zijn ook op de homepage http://www.jaeger-ski-wm.at op te zoeken.

Jacht Ski wereldkampioenJachtkledingUitreiking jacht-ski-medailles
Tanja Mäser(A) en Heinz Hagen(A) zijn de jagers ski wereldkampioenschap 2011 Stijlvol en in jachtkleding kwamen de deelnemers aan de start. Bij de uitreiking van de prijzen was een grote spanning voelbaar.

 

Resultaten:

Jageressen
1. Mäser Tanja (AUT), Team Kaiseroberjäger
jagers ski wereldkampioen
2. Scheffknecht Kornelia (AUT), Team Balzplatz 1
3. Reisch Susanne (AUT), Team Kitzbühler Streif-Schützen

Jagers
1. Hagen Heinz (AUT), Team Kaiserjäger
jagers ski wereldkampioen
2. Kendlbacher Christian (SUI)
3. Maute Marc (GER), Team Älbler Scharfschützen

Teamklassering
1. Berghöfler (Düngler Dominik, Salzgeber Mario, Raich Jürgen, Tagwercher Roman)
2. Die 4 Helvetier (Stalder Marcel, Tscharner Hans Peter, Kobler Gian-Reto, Rominger Andi)
3. Brandner Gletscherböcke I (Nigsch Eugen, Beck Alwin, Beck Wolfgang, Meyer Herbert)

Drijversklasse
1 Salzgeber Rainer (AUT), Team Kaiserjäger
2 Meixner Anna (AUT)
3 Wachter Anita (AUT), Team Blaser

>> Download resultaten
>> Download Teamklassering

>> naar fotogalerij